Traži

Back To Top

All Starke za 93.750 američkih dolara!

"All Star" je robna marka obuće koju je osnovala tvrtka Converse 1917. godine. Originalno su bile namijenjene košarkašima, no s vremenom su postale popularne među raznim drugim skupinama, uključujući punkere, rokere i umjetnike.

Obuća All Star prepoznatljiva je po svom klasičnom izgledu s platnenim gornjim dijelom i gumiranim potplatom. Dostupna je u različitim bojama i uzorcima, uključujući crne, bijele, crvene i plave, te s točkicama, crtama i drugim uzorcima.

Osim klasičnih All Star tenisica, dostupne su i druge verzije kao što su All Star Chuck 70, All Star Slip-On i All Star Platform. Svaka verzija ima nešto drugačiji izgled i funkcionalnost, ali sve se temelje na osnovnom dizajnu All Stara.

Obuća All Star i dalje se koristi u košarci, no zbog svoje prepoznatljivosti i popularnosti također se koristi za svakodnevnu upotrebu i modno izražavanje.

Obuća All Star postala je ikona američke kulture i mode koja je oduševila mnoge generacije. Tvrtka Converse tijekom vremena razvila je i druge proizvode, uključujući odjeću i dodatke koji se slažu sa stilom obuće All Star.

Unatoč svojoj prepoznatljivosti i popularnosti, marka Converse došla je do ruba propasti 2001. godine. No, akvizicija tvrtke od strane Nike-a i usmjeravanje na promociju obuće All Star kao modne ikone i izraza individualnog stila bili su uspješni. Danas su All Star tenisice popularne diljem svijeta i koriste se i u sportske i modne svrhe.

Obuća All Star postala je također dio popularne kulture i pojavljuje se u filmovima, televizijskim emisijama i glazbenim spotovima. Poznate osobe koje su nosile All Starke uključuju ikone poput Jamesa Deana, Magica Johnsona, Michaela Jordana, LeBrona Jamesa i Kurt Cobaina. All Starke potpisane poznatog člana Nirvane prodane su za zapanjujućih 93.750 američkih dolara na aukciji 2019. godine!

Iako je marka All Star proširila svoju ponudu i uključila nove modele koji prate modne trendove, klasična obuća All Star i dalje ostaje najprepoznatljivija i najpopularnija.

Obuća All Star ima više drugih imena i izraza koji se koriste za opisivanje tog prepoznatljivog stila obuće. Neki česti izrazi koji se koriste za obuću All Star, posebno u Americi, uključuju "Chucks" (skraćeno od Converse), "Cons" (skraćeno od Converse), "Chuck Taylors" (po imenu košarkaškog igrača i povijesnog predstavnika marke Converse) i "All Stars" (po imenu marke).

U Hrvatskoj se za obuću "All Star" najčešće koriste izrazi "Starke" ili "Starkice". Jeste li i vi upoznati s nekim izrazom za popularnu obuću All Star?

Napiši komentar
Iskustva kupaca
Sive niske tenisice XL03PG
Sive niske tenisice XL03PG
Ocijenila: DijanaObad
Ocjena: 
Udbne su

Super su

Crne mokasinke s platformom SA6198S
Crne mokasinke s platformom SA6198S
Ocijenila: Silvija
Ocjena: 
Super

Odlično

Srebrne natikače s platformom ZX6041-3G
Srebrne natikače s platformom ZX6041-3G
Ocijenila: Sanela
Ocjena: 
Natikace

Udobne

Usporedi proizvode

Nemate artikala za usporedbu.