Traži

Back To Top

Od kuda potječe ime mokasinke?

Mokasinke su vrsta obuće koja je svoje podrijetlo imala kod indijanskog naroda Algonquin, koji su živjeli u sjevernoj Americi. Algonquin je naziv za skupinu povezanih indijanskih plemena koja su tradicionalno naseljavala istočni dio Sjeverne Amerike, uključujući područje koje se danas nalazi u Kanadi i SAD-u. Algonquin narod je bio poznat po svojim vještinama u lovu, ribolovu i obradi drva. Algonquin narod je imao bogatu kulturu i tradiciju, a danas su njihovi potomci raspršeni diljem Sjeverne Amerike.

Mokasinke su bile izrađene od meke kože ili krzna, a svojim su oblikom pružale udobnost i fleksibilnost. Karakteristično za mokasinke je da su bez potpetica i šavova na vrhu, a vezale su se oko gležnja uz pomoć vrpce ili kože.

Tradicionalne mokasinke izrađene su ručno i bile su ukrašene različitim uzorcima i bojama, što je bilo tipično za pojedine plemena. Mokasinke su bile popularne i među drugim indijanskim narodima, poput Sioux-a i Cree-ja.

Kasnije su se mokasinke proširile i izvan indijanskih plemena, te su postale popularne u cijelom svijetu kao casual obuća za svakodnevno nošenje. Danas se mokasinke izrađuju i od drugih materijala, kao što su platno ili umjetna koža, a mogu se naći u različitim bojama i dizajnima.

Mokasinke su popularne među ljudima svih dobnih skupina i spolova, a posebno su popularne ljeti jer su lagane i prozračne. Mnoge modne marke danas nude svoje verzije mokasinki, koje se razlikuju po dizajnu, kvaliteti materijala i cijeni.

Napiši komentar
Iskustva kupaca
Sive niske tenisice XL03PG
Sive niske tenisice XL03PG
Ocijenila: DijanaObad
Ocjena: 
Udbne su

Super su

Crne mokasinke s platformom SA6198S
Crne mokasinke s platformom SA6198S
Ocijenila: Silvija
Ocjena: 
Super

Odlično

Srebrne natikače s platformom ZX6041-3G
Srebrne natikače s platformom ZX6041-3G
Ocijenila: Sanela
Ocjena: 
Natikace

Udobne

Usporedi proizvode

Nemate artikala za usporedbu.