Traži

Back To Top

Kako uzdržavati zatvarač na cipelama

Pored gumba, zatvarač je najbolje rješenje za zatvaranje odjeće i obuće. Praktičan i brz, danas je nenadomjestiv dodatak na svim vrstama ženske obuće. Neka se radi o visokim elegantnim čizmama, niskim gležnjačama, zimskoj obući, ljetnim sandalama, radnoj obući ili obući za slobodno vrijeme, zatvarač je uvijek spreman na zadatak...Sve dok se ne zaglavi!

Prvi metalni zatvarači, pogotovo na ženskoj obući, bili su jako osjetljivi na nečistoću i vlagu. Zamjenili su ih jeftiniji zatvarači izrađeni od plastike, no na žalost su ti dosta krhki i brzo se oštete uz nepravilnu uporabu. Kako bi spriječili uništenje zatvarača na vašoj obući, odsavjetujemo vučenje zatvaraća na silu. Zatvarač uvijek prvo pokušamo vratiti u smjeru prvog položaja i sporim ali kontroliranim vučenjem pokušamo ponovno. Ako se zatvarač neprestano zaustavlja, provjerimo ako na njemu ima vidljivih oštečenja. Ako ih nema, zatvarač je najvjerojatnije potrebno samo podmazati.

U specializiranim dučanima obućom, prodaju se namjenske kreme i masti za uzdržavanje zatvarača, no možemo se poslužiti i pokojeg od "domačih recepata". Običan tvrdi sapun kojeg nanesemo na zatvarač odlično obavi svoj posao. Njegova mana je, da nije otporan na vodu i vlagu, pa je potrebno sapun nanositi dosta često. Nekoliko bolju opstojnost ima krema za ruke ili uljem, a neki upotrebljavaju čak pčelji vosak, koji je ujedno i odlično sredstvo za uzdržavanje kožne obuće. Posebna pažnja je potrebna kod uporabe ulja na obući izrađeni od brušene kože, pošto je madeže od ulja dosta teško ukloniti iz te vrste materijala. Iznenađujuće dobro se pokazala i školska grafitna olovka. Zatvarać jednostavno nekoliko puta pređemo s olovkom i grafitni prah koji se stvara će bez puno vidljivih znakova pomoći k laganijem otvaranju i zatvaranju zatvarača na vašim omiljenim cipelama.  Provjereno!

Ako imate i vi koji savjet, podjelite ga s nama u komentarima ispod...

Napiši komentar
Iskustva kupaca
Bijelo-crvene tenisice WCF-6G
Bijelo-crvene tenisice WCF-6G
Ocijenila: Anamarija Marković
Ocjena: 
Tenisice

Odlično

Bijelo-sive tenisice AD-718G
Bijelo-sive tenisice AD-718G
Ocijenila: Danijela
Ocjena: 
❤️❤️❤️

❤️❤️❤️

Colour tenisice na petu MS4006G
Colour tenisice na petu MS4006G
Ocijenila: Marija
Ocjena: 
Ocjena

Odlicno tenisice

Usporedi proizvode

Nemate artikala za usporedbu.